Cochin
Blijf op de hoogte en volg Brenda
03 September 2014 | India, Kochi
Om half 8 bestel ik mijn ontbijt. Mijn tas is dan al volledig ingepakt zodat ik daarna meteen weg kan om op tijd te zijn voor de bus. Er gaat geen directe bus naar Cochin dus we zullen onderweg over moeten stappen. Ook in Ooty zijn er vooraf geen buskaartjes aan te schaffen. Het is dus weer wie het eerste komt die het eerste mee kan. De bus naar Mysore was nog redelijk luxe, maar deze bus is toch wel aardig primitief. We hebben eerst een tocht van tussen de 3 a 4 uur voor de boeg naar Coimbatore en daarna nog zo'n 6 uur naar Cochin. De weg naar beneden is lang en we blijven maar bochtjes draaien. Vandaag is mijn maag een beetje van streek dus ben ik blij als we eindelijk beneden zijn. In Coimbatore komen we erachter dat de overheidsbussen van Kerala vandaag staken en we dus niet verder kunnen. Er zijn wel privé-bussen maar die vertrekken vannacht pas weer. Tja wat nu? Onze lokale agent heeft hier gelukkig nog contacten dus al gauw wordt er een chauffeur gevonden die ons verder kan brengen. Terwijl de chauffeur zijn tas pakt gaan wij lunchen; dan kunnen we daarna tenminste meteen doorreizen. Echter bij de grens van Tamil Nadu en Kerala blijkt dat al het vervoer hier door een groep mannen wordt tegengehouden. Ik weet niet hoe Jeteender het voor elkaar heeft gekregen maar uiteindelijk mogen we als enige doorrijden. De gehele weg voor ons alleen dat is een aparte ervaring in het anders zo drukke India. Urenlang geen andere auto's en dus ook geen getoeter. Alle restaurants, winkels en tankstations etc blijken ook gesloten. Uiteindelijk komen we tegen 20 uur aan bij het Abad Fort hotel. Gelukkig is het restaurant van het hotel wel geopend en kan ik dus toch nog wat te eten krijgen voor ik naar bed ga.
Woensdag 3 september Cochin
In de ochtend gaan we naar Fort Cochin om een aantal hotels te bekijken. Het is geen Fort zoals ik in mijn gedachte heb met een muur eromheen. Het zijn gezellige straatjes waaraan diverse souvenirwinkels en restaurantjes zitten. Natuurlijk wandelen we ook even over de promenade waar de vissers met de Chinese visnetten net hun verse waar hebben binnengehaald. Voor visliefhebbers is hier een enorme keuze. We rijden vervolgens langs de Nederlandse begraafplaats die eigenlijk een beetje overwoekerd is. Omdat het hek gesloten is kunnen we alleen even door de tralies gluren. In de middag bezoeken we het shoppingwahalla aan M.G. Road in Ernakulam en bekijken we daar ook een hotel in de buurt van een van de treinstations. Daarna neem ik afscheid van Jeetender hij vliegt vandaag naar Kasjmir om daar een groep toeristen te begeleiden. 's Avonds woon ik een dienst bij in de indrukwekkende Santa Cruz Basilica.