Domaine du Chateau de Dieupart
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
20 September 2009 | België, Aywaille
Een goed excuus om een weekendje uit met onze afdeling te regelen.
We wilde op vrijdag in de namiddag weg zodat we de files zouden voorblijven. Helaas was dit onmogelijk omdat we dan onze klanten in de kou zouden laten staan. Dus werd het 17 uur als de telefoonlijnen op stil gaan. Helaas stond onze auto toen nog in de file dus werd het vertrek nog een uurtje langer uitgesteld. Überhaupt nog geen straf want het was heerlijk weer dus in de tuin nog even nagenoten van het zonnetje. Eén collega had een auto geregeld waar we met onze zessen in konden. Wel zo makkelijk en gezellig. Omdat zij vrijdag niet hoefde te werken had ze een heerlijk picknick voor onderweg bereidt.
Mmm heerlijks pastasalade, pasteitjes, olijvenmuffins en ook nog brownies na. Het kon niet op wat een vakantie gevoel. Onze Tom Tom kwam uit Amerika en sprak Engels. De rest van het weekend werd zij omgedoopt tot Veronica. Zij bracht ons tot op de parkeerplaats van de supermarkt naast de camping waarbij zei zij nous sont arrivé! We hadden in het donker even moeten om het weggetje naar de camping en het 16e eeuwse kasteel te vinden.
Ben hoort ons al aankomen en wij krijgen met ze alle meteen een rondleiding door de torenkamer die wij voor het weekend hebben geboekt. Een prachtig oud gebouw van buiten maar van binnen heel erg modern en van alle gemakken voorzien. De torenkamer is echt bedoeld voor groepen tussen de 6-8 personen. Het heeft 4 verdiepingen. op de begane grond de zit en eetkamer met open keuken. Op de eerste verdieping: 1 luxe tweepersoonskamer en luxe badkamer met driehoekig bad en aparte stoomdouchecabine. Op de tweede verdieping: 1 slaapkamer voor 2 personen, badkamer met douche en bijzetbed op de overloop. Op de derde verdieping: 1 slaapkamer voor 2 personen, met rondom ramen en prachtig uitzicht. En de mooiste plek de vierde verdieping: de bergzolder met prachtig uitzicht. Wij waren meteen verkocht. Natuurlijk moeten we 1-minpunt opgeven. We misten de afwasmachine. Het was allemaal erg sfeervol met handgemaakte meubelen, verse bloemen en de kaarsen die al branden. Ben had alles perfect voor ons geregeld. Heerlijk bijgekletst en daarna de bedden in. Midden in de nacht kwamen er nog twee verlaten collega die eerst een andere verplichting hadden gehad op de vrijdagavond.
De volgende ochtend schijntje het zonnetje al wat dan beter om buiten op het terras te gaan ontbijten. De supermarkt zit letterlijk naast de camping dus we konden zo het ontbijt inslaan. Wat een luxe. Heerlijke croissantjes en stokbrood. Hoewel we nog dichtbij Nederland zitten heb ik echt een vakantie gevoel. Ik was even vergeten dat men hier Frans spreekt en je voelt je meteen door de omgeving veel verder van huis dan je in werkelijk bent. Het is maar drie uurtjes rijden. Na het ontbijt een rondleiding over het terrein en even de ideeën voor de toekomst besproken. Ze zitten vol goede ideeën.
Daarna splitsen we ons op. Een deel waaronder ik gaat heerlijk een terrasje in het pittoreske dorpje Aywaille pikken. Het is zonnig en doordat ik eigenlijk een griepje onder de leden heb voel ik me niet vindt genoeg om met de rest mee de rots Heid des Gattes te gaan beklimmen.
Ook al heeft de wandeling maar 1 schoentje qua zwaarte blijkt later. Het warme appelgebakje met ijs en slagroom geniet vandaag toch mijn voorkeur. In de namiddag komen we weer bij elkaar en besluiten vanwege het fantastische weer te gaan barbecueën dus op naar de supermarkt om onze boodschappen te doen. Je moet daar de tijd voor nemen want men vindt socialisen aan de kassa hier een must. Maar voor die wat sneller wil zijn hebben ze hier echt de uitvinding. Je scant in de winkel alles zelf met een apparaatje aan de kassa leg je niet de producten op de band maar alleen dit scan apparaatje. De caissière werpt in blik in je mandje of het klopt en je rekent af en loopt door. Veel beter dan de zelfscans in Nederland dan moet je bij de kassa toch weer alles uit de kar halen om te scannen.
De barbecue is heerlijk en natuurlijk hebben we zo als altijd weer veel te veel te eten. We sluiten de avond af met bier en wijn rond de vuurkorf. Wat een perfect weertje hebben we toch.
Zondag alweer onze laatste dag en er is nog zoveel te zien en doen in de omgeving. We ontbijten eerst op ons gemak weer met ze alle op het terras. Daarna lopen we met de meerderheid van de groep naar Remouchamps. Hier bevinding zich grotten waar je met een bootje op de ondergrondse rivier kunt varen. We krijgen een groepskorting. Ben je alleen neem dan je ANWB kaart mee om korting te krijgen, die hadden wij natuurlijk gewoon in het kasteel laten liggen. Je bent in de grot circa 1.5 uur kwijt aan het bezichtigen. Ik had even niet aan een vestje gedacht. Het is dan best wel fris al je een tijdje binnen bent uit het zonnetje. We hebben erg genoten en gelachen om de dommige grapjes. Handjes binnen boord tijdens het varen, bukken en blijven bidden, bidden en nog eens bidden dan kom je er wel weer uit.
Ook in Remouchamps kun je heerlijk een terrasje pikken en dit is allemaal op loopafstand van het kasteel. Na een wat laten lunch is het alweer tijd om richting Nederland te gaan morgen moeten we allemaal weer aan het werk. We zijn allemaal super ontspannen en besluiten volgend jaar allemaal terug te komen. In ieder geval met ze allen maar de meeste ook individueel, met vrienden of familie. Kamperen of in een van de appartementen. Bij de supermarkt hebben we al heimwee. We willen niet naar huis we willen blijven!