Edutour Ouarzazate - Reisverslag uit Ouarzazate, Marokko van Brenda Lier - WaarBenJij.nu Edutour Ouarzazate - Reisverslag uit Ouarzazate, Marokko van Brenda Lier - WaarBenJij.nu

Edutour Ouarzazate

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

11 Juni 2010 | Marokko, Ouarzazate

Als toetje op de slageroom heb ik mazzel dat ik aan het einde van mijn dienstverband bij Baobab Reizen nog net uitgenodigd ben door het verkeersbureau van Marokko om mee op studiereis te gaan naar Ouarzazate. De stad Ouarzazate ligt in het zuidelijk deel van Marokko. De naam Ouarzazate komt van een Berberse uitdrukking die ‘zonder lawaai’ of ‘zonder drukte’ betekent. De studiereis duurt 5 dagen maar dag 1 en 5 zijn alleen maar voor de vlucht. We houden dus 3 dagen in de woestijn over.

We verblijven in hotel Le Berbère Palace. Van te voren had ik natuurlijk even op Google gekeken wat ik over het hotel kon vinden. Dit was het resultaat: Le Berbère Palace Hotel wordt gerekend tot de beste hotels in Ouarzazate. Dit vijfsterren hotel maakt een zakelijk verblijf of vakantie tot een onvergetelijke en unieke ervaring; men zal zich dan ook niet gauw vervelen. De veelzijdige recreatieve en ontspanningsfaciliteiten van het hotel in combinatie met het immer vriendelijke en gastvrije personeel maakt dit hotel geschikt voor een koning. Le Berbère Palace Hotel staat bekend om zijn magnifiek ontworpen kamers en rond de klok service. Niet alleen vakantiegasten kunnen hier goed vertoeven, er zijn hier eveneens veel zakenmensen te vinden. Het hotel is gelegen aan de rand van de Sahara woestijn –de grootste woestijn op de wereld- wat eveneens een grote internationale toeristische trekpleister is. Het interieur en ontwerp van Le Berbère Palace Hotel zijn simpelweg adembenemend. De bouwstijl van het hotel is typisch Kashba en het gebouw is aangekleed met een weelderige en kleurige stijl die verwijst naar Ksour cultuur. De 240 kamers, die elk of aan een tuin of aan een terras grenzen, zijn comfortabel en rijk uitgerust met superieure faciliteiten die uw verblijf gegarandeerd nog meer veraangenamen.
Nu dit was dus niks teveel gezegd. We kregen ieder een eigen kamer. Wat een balzaal zo’n luxe heb ik nog nooit gehad. Een aparte zitkamer met tv en een prachtige fruitmand als welkomstgeschenk. Daarnaast een badkamer met prachtige badjassen. De wc heerlijk apart. En dan een slaapkamer die nog groter is dan de huiskamer met een kingsize bed en flatscreen tv. Vanuit de slaapkamer kom je op een afgesloten privé buitenterras. Ik ga me de komende dagen wel vermaken in deze luxe. Jammer dat je er weinig gebruik van maakt omdat het programma als vanouds aardig vol is. Niet voor niks hebben de grote der aarde hier overnacht. Denk hierbij aan Mohammed VI (Koning van Marokko), Koning Albert van België, Robert Redford, Omar Charif, Brad Pitt, Russel Crow maar ook onze eigen Jeroen Krabbe. Na een enorm uitgebreid buffet is het tijd om onder de wol te kruipen. Misschien slaap ik wel in het bed waar ooit een bekend lekker ding in lag.