Le Petit Chalet - Dochamps - Reisverslag uit Dochamps, België van Brenda Lier - WaarBenJij.nu Le Petit Chalet - Dochamps - Reisverslag uit Dochamps, België van Brenda Lier - WaarBenJij.nu

Le Petit Chalet - Dochamps

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

10 April 2011 | België, Dochamps

Gisteren zijn we met ze alle naar het toeristische plaatsje La Roche-en-Ardenne geweest. Daar hebben we ons opgesplitst. Matthijs, Sieger en Erik zijn gaan mountainbiken en Ester, Jorg en ik hebben een wandeling gedaan van ongeveer 10 kilometer, niet de moeilijkste categorie maar ook niet de makkelijkste.

Het was jammer dat het grootste gedeelte van de wandeling over de weg ging. We liepen eerst het dorpje uit en daarna door langs de rivier ‘grande strument’ en door de Vallée des Tombes' (Vallei van de Graftombes). Ondanks dat we op de weg liepen was het er erg rustig en kwamen er gelukkig niet veel auto’s langs. Onderweg kwamen we door het dorpje Hives waar ik vriendjes werd met een paard, ezel en de Bio biggetjes. Heerlijk om lekker buiten in de natuur te zijn. De zon was ons ook weer goed gezind. Vanaf Hives gingen we eindelijk van de weg af. We daalden via een mountainbikeroute naar beneden. Helaas had ik wel last van een bilspier die steeds meer ging irriteren dus dat was wel balen.

Terug in La Roche-en-Ardenne hebben we ons zelf lekker verwend met een ijsje. De mannen waren bijna gelijktijdig met ons klaar dus dat was ook toevallig. Voordat we terug gingen naar het huisje nog even boodschappen ingeslagen bij de supermarkt want met al die krachtinspanning waren we wel toe aan een goede pasta maaltijd.

Vandaag had ik zo’n last van mijn been dat ik bij het huis ben gebleven. De hele groep is vanuit het huis gaan wandelen. Toen iedereen weg was heb ik heerlijk in de sauna gezeten. De rest van de middag een boekje gelezen wat een ontspanning. Vanavond hebben we heerlijk gebarbecued. Helaas zit het er morgen al weer op en moeten we al weer naar huis.