Goodbye Beijing en China
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
06 Juni 2008 | China, Beijing
Ik ben door mijn geld heen dus eerst maar even 20 euro wisselen bij de bank dat moet genoeg voor de laatste dag zijn.
We beginnen maar bij het Summer Palace volgens het hotel zou bus 106 er naar toe gaan nu dat klopte niet helemaal maar we waren toch aardig in de buurt. We komen dus niet via de hoofdingang binnen maar aan de achteruitgang de Noord Poort.
Als eerste zien we het inmiddels toeristische winkelstraatje die je eigenlijk ook vanaf de brug kan bekijken of je moet zin in iets te eten hebben want er zitten ook enkele restaurants. Het is een hele klim naar boven naar het prachtige gebouw van Temple of the Sea of Wisdom. Als je aan de zijkant op de rotsblokken klimt heb je een prachtig uitzicht over de Buddhist Fragance Pavillion en het Kunming Lake. Helaas hier geen ingang je moet weer helemaal afdalen en dan bij het ticketloket weer omhoog. Ik rust lekker uit in de Long Corridor heb inmiddels wel genoeg boeddha gezien en mijn knie houdt het wel voor gezien. Het is daar tenminste lekker koel. Wel bekijk ik nog de prachtige Hall of Benevolence & Longevity omdat we tijdgebrek hebben laten we het voor het Summer Palace hierbij.
We nemen de bus terug. Het verkeer zit enorm vast en het schiet dus absoluut niet op. Het wordt ook alleen maar warmer en warmer in de bus. Zodra we een metrohalte zien besluiten we de bus te verlaten en verder te gaan met de metro. Volgens de LP zouden er tegenover de Wangfuijing snack street busjes vertrekken voor de hutongs toer. Deze zijn dus nergens te vinden. Omdat onze tijd dringt besluiten we te een taxi te nemen om de hutongs te gaan bekijken. Het kost wat moeite om hem duidelijk te maken dat we geen eind bestemming hebben maar gewoon willen rondrijden voor een uurtje. Rare toeristen denkt hij waarschijnlijk hij maakt in ieder geval met zijn mobiel even een fotootje van ons. Hij probeert de fietsroute uit de lonely planet te volgen. Helaas zijn de hutongs eigenlijk te smal voor auto’s dus krijgen we ze niet echt goed te zien. Hij heeft wel 1 poging gedaan maar toen zaten we ook meteen vast en moest er een hele stellage verplaats worden om weer verder te kunnen rijden. Bij de drumtower zitten we wel 10 minuten op 1 kruispunt vast omdat we echt de acrobatenshow niet willen missen vragen we hem nu maar te stoppen en ons naar het theater te rijden.
We komen sneller aan dan verwacht. We zitten mooi in het midden op V.I.P. stoelen. De tourgroepen zitten aan de zijkanten dus zien minder voor misschien maar 3 euro minder of misschien zelfs wel meer. Achterons blijft het bijna leeg. Tijdens de show mag je helaas niet filmen of fotograferen. De stunts zijn spectaculair en de kleding prachtig ruim een uur genieten wij met volle teugen. Als je in Beijing bent moet je zeker gaan kijken.
Op de terugweg nog even naar de Zijde markt deze sluit net maar we kunnen nog even snel een schoon Abercrombie T-shirt op te kop tikken. Helaas schijnt bij overstappen op line 2 de metro niet meer te rijden en moeten we de laatste halte lopen.
Omdat we nog geld over hebben kopen we nog enkele souvenirs in de Beijing Olympische Spelen 2008 winkelen want morgenochtend vliegen we weer naar Nederland.