Stopover Dubai
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
04 Oktober 2011 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Uiteindelijk zijn we door de controle en kunnen we onze tassen ophalen. Eerst een ATM zien te vinden anders kunnen we de Taxi niet betalen.
Buiten is het een enorme chaos wat een wachtrijen voor een Taxi. ruim 2 uur later zitten we eindelijk in een taxi op weg naar het hotel.
Gelukkig is het niet zo ver naar het hotel. We hebben kort voor vertrek nog een ander hotel geboekt en zitten nu in een prachtig 4 sterren design hotel voor 25 euro p.p. per nacht. we betalen voor 3 nachten zelfs minder dan dat je normaal voor 1 nacht betaald. Om 3 uur duiken we eindelijk ons bed in.
De volgende ochtend nemen we de shuttle bus naar de City Centre Mall. Daarvandaan huren we een taxi voor een sightseeing van de stad een stuk goedkoper met ze tweeën dan de hop-on-hop-off bus. We rijden via de Creek naar het strand waarvandaan we het 7 sterren hotel Burj Al Arab konden bekijken. Je kunt alleen naar binnen als je een reservering maakt. Maar een kop thee kost al 40 euro dus dat doen we maar even niet. Mijn favouriet is wel het Madinat Jumeirah. Daarna een rondje over het palmeiland.
We zijn net van die Japanners die overal een fotostop maken.
Daarna is het tijd om een kijkje te nemen in de Mall of the Emirates. Vooral bekend vanwege zijn skipiste. Het is er apart om in 37 graden mensen achter een glazenraam naar beneden te zien komen skiën en kinderen in ballen de berg af te zien rollen. Een erg aparte ervaring. We bekijken daarnaast nog even de winkels maar de prijzen van kledingmerken waar wij mee bekend zijn is gelijk dan thuis dus niet de moeite om te gaan shoppen. De Swatch horloges zijn zelfs duurder.
Wel nog even een geheugenkaart voor mijn fototoestel gekocht want dat scheelt wel een boel.
Tegen het einde van de middag nemen we de Metro terug naar de Creek. Lekker gezellig omgepropt tussen de immigranten. Je denkt in Dubai al dat je in India of Pakistan bent want volgens mij is er geen lokale bevolking,
Na een paar straatjes bekeken te hebben in het oude Dubai gaan we heerlijk eten aan de Creek bij Bait al Wakeel. We kunnen zo mooi op de dinercruise kijken die nu ongeveer allemaal terug komen. Na het eten nemen we een lokale abras voor 1 dirham en laten ons naar de overkant van de Creek brengen. Zo hadden we onze eigen rivercruise by night.
Het hotel heeft een eigen shuttlebus naar het strand maar alleen om 9 uur ‘s morgens en dat is ons toch echt iets te vroeg om al op het strand te gaan liggen. Dus gaan we naar de vismarkt. Als we op het metrostation aangekomen zijn ruiken we al dat we gearriveerd zijn. Wat een lucht er hangen zelf bordjes dat de vis niet mee de metro in mag maar ook zonder dat de vis gebruik maakt van de metro is het al erg genoeg.
Het blijkt dat vrouwen voorin de Metro een eigen gedeelte hebben en daarvoor zit zelfs een eerste klas. De metro’s hebben geen chauffeurs best wel raar om te zien.
Op de vismarkt zijn we een enorme bezienswaardigheid waarschijnlijk slaan de meeste toeristen de markt over. Op het vis gedeelte zijn het vooral Indiërs en op de vleesafdeling alleen Pakistaanse. Het wordt allemaal wel goed koel gehouden. Iedereen wil op de foto. We moeten de foto’s de volgende keer komen brengen als we in Dubai zijn.
Na de vismarkt bekeken te hebben lopen we via de parfumsouq naar de goudsouq. Eerst alleen in smalle oude straatjes maar opeens sta je op een overdekte brede straat met bankjes en overal ventilatoren en busladingen vol toeristen wat een overgang. We hebben het al gauw gezien. Nog even naar de Carrefour en dan terug met de shuttlebus naar het hotel.
‘s middags hebben we een Desertsafari geboekt. We gaan met de 2 Filippijnse Kamersmeisjes en een Pakistaanse kledinghandelaar en een zakenman uit Bangladesh op pad. Onze chauffeur komt uit Pakistaan. Het is ongeveer 45 minuten rijden. De Woestijn ligt niet meer in Dubai maar in Sharjah. Een paspoort hebben we niet nodig. We scheuren door het zand over de duinrichels en de bergen af. Het zand stuift alle kanten op. Soms bedekt het alle ramen en zie je helemaal niks meer. In het kamp in de woestijn kun je kameel rijden. Dit blijkt meer een fotomoment te zijn. Echt zielig. De kameel moet elke keer 2 toeristen op zijn rug nemen op staan een minirondje over de parkeerplaats en weer gaan liggen voor de volgende 2 toeristen. Het duurt nog geen 2 minuten. Daar doe ik maar niet aan mee. We gaan het kamp in en laten een hennatatoeage op ons been zetten. Wat een snelheid heeft die vrouw voordat je camera is ingesteld is ze al klaar. Nog even met de Sheesha op de foto en naar het buikdansen kijken en dan is het eten klaar. Staan we bijna in de verkeerde rij we moeten natuurlijk wel bij de vrouwen aansluiten en niet bij de mannen. Enkele mannelijke toeristen staan per ongeluk ook bij de vrouwen in de rij en merken het ook pas als ze naar de mannen gestuurd worden. Erg grappig om te zien. Na het eten weer terug naar het hotel in Dubai. Het is tijd om het zand dat werkelijk overal zit weg te spoelen onder de douche.
De laatste ochtend in Dubai doen we de Open Mind en Open Door tour in de Jumeirah moskee. We zitten allemaal met onze hoofddoek zijn aan zij op de grond en krijgen een hele leuke, leerzame en grappige uitleg over het geloof. Aan het einde mogen we nog even het gezichtsmasker dat ik een vogelensnavel noem uit proberen en dan is het Goodbye Dubai.
10 Oktober 2011 - 17:53
Sandra:
Klinkt allemaal weer erg leuk, Bren! Ben jaloers! Veel plezier nog!