All Inclusive vakantie
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
11 April 2010 | Tunesië, Yasmine Hammamet
Voor zo’n vakantie moeten natuurlijk andere kleren mee dan ik normaal mee neem. Dus besluit ik dan maar mijn koffer uit de schuur te halen. Die is sinds vorige eeuw niet meer gebruikt. Dat vergt dus nog wel wat schoonmaak werk. Nu het inpakken kan beginnen.
Jurkjes, zwemkleding, T-shirts etc. alles de koffer in. Ik heb aan het eind nog wel wat ruimte over. Ik besluit om dan alles maar in mijn sporttas op wieltjes te stoppen. Die blijkt weer te klein ahum alles er maar weer uit. Wat zal ik nu doen. Toch de koffer. Ik besluit dat een koffer niks voor mij is en ga toch maar weer de schuur in om mijn backpack te halen. Ik verwachtte dat het er allemaal niet in zou gaan maar dat gaat gemakkelijker. Er pas dus net zoveel of zelfs meer in dan in mijn koffer dat had ik echt niet verwacht. Moet eerlijk zeggen dat ik normaal met een uurtje ben ingepakt en dat het dit keer veel langer duurder dan anders.
Nu dan is het wachten op de vlucht die pas ’s avonds vertrekt. We hebben op Djerba een tussenlanding waardoor we langer onderweg zullen zijn. Op Schiphol lopen we ook nog eens vertraging op. We landen op het nieuwe vliegveld Enfida. Dit vliegveld is sinds december 2009 geopend maar nog niet helemaal klaar. De bouw van de luchthaven is verdeeld in vier fasen. Uiteindelijk zal de gehele luchthaven in 2036 klaar zijn en zal het 20 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Je kunt goed zien dat het pas open is want er is nog maar 1 winkeltje en de pinautomaten werken ook nog niet allemaal. Maar het lukt ons hier wel om aan onze eerste dinars te pakken te krijgen. Vervolgens zien we onze bagage via het achterraam van de bus worden ingeladen. Tegen 23 uur komen we in ons hotel aan. We krijgen zo’n mooi polsbandje op zodat iedereen weet dat je nergens voor hoeft te betalen. Mijn ouders en ik hebben kamers naast elkaar gekregen met een tussendeur maar die laten we lekker dicht. Je kunt hier 24 uur per dag eten en omdat we wel een knorretje hebben gaan we naar de Pizzeria. Omdat het al zo laat is neem ik alleen een broodje maar mijn ouders kunnen nog wel een pizza op. Daarna heerlijk mijn bed op zoek ik ben kapot.
De komende 11 dagen zullen wij verblijven in het 5 sterren hotel el Mouradi Hammamet in Yasmine Hammamet te Tunesië. Bij het ontwaken ga ik eerst eens even checken of we wel een balkon met uitzicht op de zee hebben gekregen. Prachtige om de golven de zien komen aanrollen.
Dan is het tijd voor het ontbijt. Allerlei soorten broodjes, yoghurt, pannenkoeken en ander warme gerechten. Nu hoef ik geen aardappels, rijst, kip etc. als ik net mijn ogen op heb. Dus ik hou het bij een broodje jam. Er lopen hier genoeg obers rond. Diegene die ons heet zegt dat hij Kees heet. Ik dacht eerst dat ik het niet goed had verstaan maar hij heet echt Kaies! We noemen de obers als we de naam niet weten voortaan maar Kees 1, 2 of 3. Natuurlijk alleen onder elkaar.
Na het ontbijt gaan we als eerste even het hotel verkennen daarvoor was het gisteren te laat. Er zijn 3 baren en 3 restaurants in ons hotel waarvan we gebruik kunnen maken. Maar aan hotel vast zit het 4 sterren hotel el Mouradi el Menzah. Die 4 restaurants heeft die we ook mogen gebruiken. Voor sommige restaurants moet je wel van te voren een reservering maken.
We delen gezamenlijk de buiten zwembaden. Er blijkt ook nog een binnenzwembad met sauna en massage faciliteiten te zijn. Het is enorm groot. Het seizoen begint pas in mei dus het ijssalon/cafeetje bij het zwembad en de strandtent is nog gesloten. Er moet ook nog ergens een tennisbaan en midgetgolf baan zijn maar die hebben wij niet gevonden. Waarschijnlijk omdat we er ook niet echt de moeite voor hebben gedaan.
Na de lunch gaan we het stadje verkennen. Wat een verademing na Egypte. Het is hier zo schoon op straat. Je kunt zien dat het hier erg toeristisch is. Yasmine Hammamet bestaat alleen uit hotels en verder veel cafeetjes, restaurants, souvenirwinkels en andere winkels met tassen, T-shirts etc. maar ik zie nergens huizen voor de lokale bevolking. We wandelen relax over de boulevard naar de jachthaven. Prachtige mooie schepen liggen daar aan wal. De eigenaars hebben genoeg geld. Iets verder van het strand af hebben ze een oude Kashba nagebouwd die vol is met uitgaansgelegenheden en nog meer winkels.
Op straat worden we vaak aangesproken door mensen die zeggen dat ze onze kok, kamermeisje zijn en of we ze nog herkennen. Dit is alleen maar een truc om je naar hun winkel te krijgen. Maar in het begin zijn wij er ook ingetrapt. Daar leer je gauw van.
’s Avonds gaan we naar de welkomsavond van het animatie team. Blijkt dat we moeten bingoën en daarna polonaise lopen. We houden het al gauw voor gezien. Niks voor ons.