Kwazulu Natal 30 november – 11 december - Reisverslag uit KwaZulu, Zuid-Afrika van Brenda Lier - WaarBenJij.nu Kwazulu Natal 30 november – 11 december - Reisverslag uit KwaZulu, Zuid-Afrika van Brenda Lier - WaarBenJij.nu

Kwazulu Natal 30 november – 11 december

Blijf op de hoogte en volg Brenda

11 December 2012 | Zuid-Afrika, KwaZulu

Ons grote avontuur naar Zuid-Afrika gaat beginnen! We zijn er helemaal klaar voor! we vliegen met Virgin Atlantic via Londen naar Durban. Op Johannesburg moeten we eerst onze bagage ophalen en meteen weer afgeven voor de binnenlandse vlucht naar Durban. Het is de eerste keer dat we een self-drive gaan doen. Op het vliegveld in Durban is de autoverhuurmaatschappij snel gevonden. Even op de parkeerplaats oefenen met het links rijden en schakelen en we kunnen op weg. Het is gelukkig maar 25 kilometer rijden naar Umhlanga Rocks. Na ingecheckt te zijn gaan we een heerlijke wandeling over de boulevard langs het strand maken. Net achter de boulevard zijn een heleboel gezellige restaurantjes en cafeetjes. We voelen ons meteen thuis in Zuid-Afrika.

Van Umhlanga Rocks is het zo’n 222 naar St. Lucia. Als het donker wordt moet je in St. Lucia oppassen met op straat lopen, de nijlpaarden komen dan uit de estuaria om te eten van het gras en tegen zo’n tientonner wil je niet opbotsen. Wij hebben vanuit Nederland al een Turtle tour geboekt. We gaan opzoek naar de onechte karetschildpad (loggerhead), op het strand van Cape Vidal. We zien tijdens de tour een schildpad die net begonnen is met het graven van een nest. Als één van de gelukkige hebben we deze avond de mazzel de full monty te kunnen aanschouwen. Vanuit St. Lucia brengen we verder een bezoek aan het Isimangaliso Wetland Park. We kijken onze ogen uit we zien o.a. zebra’s, nijlpaarden, koedoes, buffels en nog vele andere dieren. Ook maken we een boottocht over Lake St. Lucia. In het meer leeft de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden van Zuid-Afrika. Je zult hier gegarandeerd veel nijlpaarden zien. Wees alleen iets slimmer dan wij en neem een petje mee en genoeg zonnebrand tegen de brandende zon.

De volgende stop is het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve dat op nog geen 75 kilometer vanaf St. Lucia ligt en dus ook makkelijk vanuit St. Lucia kan worden bezocht. In het park leeft de Big Five en wij hopen deze dan ook te gaan zien. Bij de ingang is een handig boekje te koop met prachtige plattegronden en afbeeldingen met namen van de verschillende dieren. We zien enorm veel soorten herten, zebra’s en neushoorns. Het lijkt wel of om elke hoek een neushoorn staat. Ook hebben we het geluk om een aantal giraffen en een olifant te spotten.

We trekken vervolgens dieper het Zoeloeland in. Onderweg zullen we langs een aantal historische plaatsen zoals Bloedrivier en Isandlwana komen waar grote veldslagen hebben plaatsgevonden. In Rorke’s Drift leren we meer over de Zoeloes en genieten we van een optreden van de lokale Zoeloedansers.

Na de vele uren in de auto is het tijd voor lichamelijke inspanning. Deze vinden we in de Drakensbergen. Er zijn hier korte en lange wandelingen voor elk niveau mogelijk. De natuur is spectaculair. Denk bijvoorbeeld aan: prachtig uitzichten, bergen, watervallen en de nationale bloem de Protea. Vanuit de Drakensbergen maken we per jeep een excursie over de Sani Pass naar Lesotho. In Lesotho bezoeken we een dorp waar de schapenhoeders hun schapen naar toe brengen om te laten scheren. Een erg indrukwekkende ervaring. Aan het einde keren we weer terug naar Durban voor onze vlucht naar Port Elizabeth.