Sapa
Blijf op de hoogte en volg Brenda
28 Oktober 2006 | Vietnam, Hanoi
Waarschijnlijk is dit mijn laatste e-mail vanuit Vietnam want maandag vlieg ik naar huis mijn tijd hier zit er bijna op. Momenteel ben ik in de bergen en draag warme kleren want het is koud hier. Het is de mooiste plek waar ik in Vietnam geweest ben. De mensen dragen hier prachtige hill tribe kleding en zijn erg vriendelijk.
Wat je absoluut niet kan zeggen van Hanoi. De vreselijkste plek waar ik ooit geweest ben. De mensen zijn super onbeschoft en proberen overal een slaatje uit te slaan helaas moet ik morgen daar nog een dagje naar toe omdat mijn vliegtuig daarvandaan vertrekt. Gelukkig zijn Jane en Anton daar ook. En Brandee en RJ volgen vlak daarna. Zij zijn nu nog met mij in Sapa.
Helaas hebben we van Paz afscheid moeten nemen hij is inmiddels in Laos.
Brandee, Rj en kirk kwam ik voor het eerst tegen in Sam Mountain waar we een kamer deelden. Vanaf daar ben ik ze in bijna elke plaats wel een keer tegengekomen. Iedereen volgt ongenveer dezelfde route.
Het was dan ook een verrassing dat we met ze alle naar Halong Bay gingen. De eerste nacht hadden we een feestje op de boot waar we sliepen en iedereen ging om 12 uur voor mijn verjaardag zingen.
De volgende ochtend gingen sommige van ons de berg beklimmen van cat ba Island maar wij zijn lekker gaan relaxen op het strand in 's middags gaan kanoen rond de eilanden.
's avonds hadden ze voor mij een verrassing een bord met happy Birthday Brenda in chocolade geschreven met gekleurde bloemen van gelei en chocolade cake met een kaarsje. Eigenlijk te mooi om op te eten. Daarna zijn we nog cocktails gaan drinken en pool spelen tot dat de electriciteit het om 1 uur begaf. Toen moesten we wel naar bed. Het was een geweldige verjaardag met veel mensen die ik al een tijdje kon.
Ik ga zodirect lunchen en dan nog een kleine wandeling doen waarna het tijd is om de nachttrein terug naar Hanoi te nemen. Waar Anton, Jane en ik morgenmiddag naar het waterpoppentheater gaan.
Nu Dinsdagochtend ben ik weer thuis tot gauw allemaal.
Groetjes Brenda