Go China
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
30 Maart 2008 | Nederland, Assen
Een prima reden om in Nederland voor toerist te spelen maar dan wel indoor.
Binnenkort ga ik met Nanda samen naar China. Voordat we deze reis hadden besproken had ik al met een andere vriendin Linda afgesproken om in Assen naar de GO China tentoonstelling te gaan.
Afgelopen zondag eindelijk een gaatje gevonden in mijn tegenwoordig overvolle agenda. Op zondag is het openbaar vervoer in Nederland nu niet al te best. We pakten 's morgens vroeg de bus naar Kampen waarvandaan we met de trein verder gingen. In Zwolle hadden we 4 minuten om over te stappen wat we maar met onze hakken over de sloot haalden.
Eenmaal in Assen aangekomen kwam het met bakken uit de lucht. Wat een rot weer. We waren in iedergeval niet de enigste die naar deze tentoonstelling gingen.
In optocht naar het museum. Daar aangekomen bleken er zelf met dranghekken rijen naar de ingang gemaakt te zijn. Al met al hebben we denk ik maar een kwartier moeten wachten voor we naar binnen mochten maar toen liep al wel letterlijk het water uit mijn mouwen. Binnen dus snel die jas uit.
We hadden niet meteen door dat we middenin de tentoonstelling waren begonnen. We snapten het boekje al niet helemaal. We kwamen dus na de eerste beelden dus ook eerst terecht in oud Hollandse kamers met bedestede. Ook best aardig maar daarvoor waren we toch niet echt naar Assen afgereisd. Opeens stonden we dan toch boven de enorme Terracotta beelden uit de omgeving van Xian. Ze zijn immens indrukwekkend. Wat een perfectische details. Om je ogen uit te kijken. Zo dicht bij zal je in China nooit komen. Alleen jammer dat er dan toch weer mensen zijn die het niet kunnen laten om te flitsen met hun fotocamera.
Omdat het op dat moment erg druk was met een tourbus besloten we eerst de rest van de tentoonstelling te bekijken. Een replica was geschilderd in de stijl hou ze er oorspronkelijk hadden uitgezien. Nu geeft mij maar de beelden waarvan de verf is losgelaten.
Eerst maar eens het begin van de tentoonstelling bekeken. Wel aardige ornamentjes maar niet zo indrukwekkend als de levensgrote beelden.
Tijd voor een theepauze met Chinese jasmijn thee en natuurlijk weer een Fortune Chocolate. Number one is knocking on my door. Ik ben reuze benieuwd wie dat zal zijn. Dames a.u.b. niet aankloppen!
Nog een rondje langs de prachtige beelden om nu echt van dichtbij alle details te bekijken.
Boven begon toen een demonstratie van Chinese muziekinstrumenten zoals de Liggende harp en mond viool. Erg mooi en leerzaam om te horen.
Trouwens boven vind je ook het bekendste veenlijkje. Aan mij niet echt besteed. Krijg er een beetje rillingen van.
Als afsluiting nog even een 12 minuten durende film gekeken. Erg indrukwekkend hoe het grafcomplex gebouwd is zoveel jaar voor Christus. Dat men toen al over zoveel technieken beschikte.
Bij de uitgang even langs de souvenirs. Daar verkopen ze gewoon fel roze replica's van de beelden of wat dacht je van een witte met zwarte koeienvlekken, eentje in de kleuren van de Nederlandse vlag. Te afgrijselijk voor woorden.
Mocht je nog niet geweest zijn. Ga dan nog dit prachtige Terracotta leger bekijken. De tentoonstelling duurt nog tot 31 augustus 2008.
Binnenkort nieuws vanuit Belfast.
Tot gauw
Brenda
01 April 2008 - 08:45
Christina:
leuk dat je je weer zo ver op vakantie gaat.en ook grappig voor kevin kan zien waar je heen gaat
groetjes van christina -
02 April 2008 - 10:31
Johanna:
Lijkt me een goede tentoonstelling, en ja leuk dat je er heen gaat!!! -
30 Mei 2008 - 16:18
René Van Lier:
Hoi Brenda,
Interresant al die verhalen, maar ik heb per ongeluk denk ik iets verkeerds aangeklikt en kan de laatste berichten nu niet meer lezen. Dus misschien heb ik mij afgemeld ben ik bang.
Ik ga nu zelf een weekje naar Polen, dus van ons in ieder geval veel plezier en in ieder geval blij dat jij de tweede aardbeving blijkbaar zonder kleerscheuren bent doorgekomen.
Groetjes René en de M-clan.