Terracottaleger - Reisverslag uit Peking, China van Brenda Lier - WaarBenJij.nu Terracottaleger - Reisverslag uit Peking, China van Brenda Lier - WaarBenJij.nu

Terracottaleger

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

31 Mei 2008 | China, Peking

Na een Amerikaans ontbijtje met een uitgedroogde worst met de bus naar het terracottaleger. We besluiten het advies van de LP op te volgen en eerst met de film te beginnen. Deze film geeft meteen een goede indruk hoe het er vroeger aan toe ging.

Daarna gaan we naar pit 3. Hier staan wat poppen en paarden in. Vervolgens Pit 2. Deze is nog niet helemaal leeggemaakt om de kleuren van het leger te kunnen bewaren. Je kijkt zo tegen het oude dak aan. Wel indrukwekkend om te zien. Achter glas liggen enkele wapens die opgegraven zijn en staan enkele beelden tentoongesteld. Dichterbij als dit zul je niet komen. In Assen kon je de gezichtsuitdrukkingen beter bekijken.
Voor we naar Pit 1 gaan, gaan we eerst nog naar de Exhibition Hall.
Daar blijken prachtige bronzen paard en wagen opgesteld te staan in het donker. Je mag niet flitsen met je fototoestel maar je ziet alleen maar flitsen afgaan.

Dat is het eindelijk tijd voor het lang verwachtten moment Pit 1. Enorme aantallen beelden en ook enkele paarden. Indrukwekkend om te zien. Ook zie je hier nog een stukje van de eerste gemetselde muur in China en de put die door de boeren is geslagen in 1974 waardoor dit leger ontdekt werd. Zeker de moeite waard.

Op de terugweg stoppen we nog bij het mausoleum van Qin Shi Huang. Een belangrijke keizer voor de Chinese geschiedenis. Maar het blijkt alleen een grafheuvel te zijn. Onze benen zijn al loopzwaar. Toch maar even naar boven klimmen nu we er toch zijn. Helaas hangt er zoveel smog dat je eigenlijk nog niet eens elkaar kunt zien. Jammer maar niks aan te doen.

's avonds eet ik een pitabroodje met kipkebab in de moslimwijk. Nanda houdt het bij witte rijst want haar maag is van slag.

Elke avond wordt er om 21 uur bij de Big Goose Pagode een muziek en fonteinshow gegeven. We nemen snel een taxi en komen precies aan als het gaat beginnen. Wat een mensenmassa. Chinese rennen er gillend met paraplu's onderdoor. Grappig om te zien want ze worden gewoon nat door stralen vanaf andere richtingen. Daarna nog even een blokje om de gebouwen. Er is hier een soort kermisje met suikerspinnen en popcorn. Je kunt ballonschieten, ringwerpen of blik gooien deden wij dat vroeger ook niet.
Terug met de bus duurt een stuk langer dan de taxi. In het hostel drinken we nog wat met andere backpackers.